Trafikolycka

2017-12-12 06:51:00

På polisens webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Flera trafikolyckor under morgonen.

Det är vinterväglag i Östergötland och polisen har larmats om flera trafikolyckor under morgonen. Polisen vill uppmana alla trafikanter att ta det försiktigt och anpassa hastighet och avstånd till framförvarande fordon efter rådande väglag.

Texten kommer att fyllas på vartefter med nyast information överst.

11.15 En polispatrull upptäckte en dikeskörd bil vid Svanshals, Rök, Ödeshögs kommun, på länsväg 918. Inga personer fanns i närheten av bilen. Polisen satte avspärrningsband runt bilen för att undvika ytterligare larmsamtal.

10.23 Polisen fick samtal om att en lastbil och en personbil hade kanat av vägen i en kurva på länsväg 806 söder om Valdemarsvik. Ingen ska vara skadad, men båda fordonen behöver bärgare. Fordonen ska ha hamnat i en trädgård. Lastbilen behöver tungbärgare. Polisen har varit på plats och kontrollerat nykterhet, vilket var utan anmärkning. Det finns ingen misstanke om brott.

09.32 Det har skett en krock mellan en bärgningsbil och en spårvagn nära Saltängsbron, Drottninggatan, i Norrköping. En person ska ha fått ont i en arm. Spårvagnen ska stå kvar på spåret. Spårvagnen har kört in i sidan på bärgningsbilen.
Uppdatering 10.15: Det är föraren av bärgningsbilen som fick ont i en arm. Chauffören ska inte vara allvarligt skadad.
Uppdatering 10.59: Tre personer har förts till sjukhus. Skadeläget är oklart, men de ska inte vara allvarligt skadade. Drottninggatan ska snart vara farbar igen. Bärgningsbilen behöver bärgas från platsen.

08.44 En personbil ska ha fått sladd och snurrat in i mitträcket på E4 i höjd med Tornby, Linköping. Det är oklart i nuläget i vilken riktning på E4 olyckan har inträffat, och om någon har skadats.
Uppdatering 09.02: Olyckan har inträffat i södergående riktning. Det är en personbil och en lastbil som har kolliderat vid en omkörning. Personbilen ska ha kört in i lastbilen. Ingen ska ha skadats. Trafiken flyter på i en fil förbi olycksplatsen. Både personbilen och lastbilen behöver bärgas.
Uppdatering 09.28: lastbilen kunde lagas tillfälligt och köras till en verkstad. Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

07.43 En bil står halvvägs nere i diket på riksväg 32 nära Hulterstad, Mjölby. Ingen verkar vara skadad. Bilen står delvis i vägbanan.

06.52 En bilist har voltat och hamnat i diket på E4 södergående i höjd med Vikingstad, Linköpings kommun. Föraren har förts till sjukhus med ambulans, med lindriga skador. Trafiken flyter på igen.

06.38 En förare av en lastbil har kört in i en stillastående personbil, på riksväg 32 utanför Mjölby i riktning mot Boxholm. Olyckan ska ha inträffat när två personbilar stannat till vid en tredje bil som hamnat i diket. Då ska lastbilen ha kört in i en av dessa personbilar. Skadeläget är oklart, men kollisionen ska ha skett i låg fart.

06.27 En bilist har blivit påkörd av en annan bilist bakifrån på E22 vid Tingstadkorset, Norrköping. Ingen av de inblandade skadades, men den ena bilen behöver bärgas från platsen. De ska stå lite illa till på E22.

Se händelsen på polisen.se